Saya adalah.......

seorang yang suka melabur.. (and melancong) ... pelaburan tu hopefully dua2la duniawi dan akhirat... harapan blog ni sebagai luahan rasa dan sama2 kongsi pengalaman sedikit sebanyak dgn kengkawan cyberspace.. & hopefully meninggikan lagi ekuiti kaum melayu (lagila takuts tgk kalu DEB dihapuskan)...

Kekalau nak book
Tiara Beach Resort (TBR) Port Dickson - Hana (013-291 9163) ngan Homestay Kuala Terengganu kat Kuala Ibai - Peruzz (012 - 986 3732 / 013 - 950 2782) ... sms la yek if call tak terjawab... :)

Tuesday, September 1, 2009

Projek Rumah Rakyat Kelantan


Terjumpa iklan ni di Harian Metro Pantai Timur minggu lepas.. menarik as my reference ngan sapa2 yg berminat.. takde scanner plak nak scan...

RM55,000 (RM272.00) sebulan: Banglo 3 Bilik Tidur 1 Bilik Air

Syarat2
- Rakyat Kelantan
- Mempunyai Tapak (Tanah)
- Bergaji (Ada Slip Gaji dari Majikan)
- Daftar Perniagaan (Bagi Peniaga)
- Caruman KWSP dan Borang EA (Cukai Pendapatan)
- Akaun Bank (Bagi Peniaga)
- Akaun Untung Rugi (Bagi Peniaga)

Bagi:
- Pekerja kilang, pekerja swasta, hotel, syarikat, pasaraya, pemandu, pengawal keselamatan etc;
- Peniaga kecil, pasar malam dll;
- Kakitangan kerajaan, tentera dan polis..

PERTUBUHAN PEMAJU RUMAH RAKYAT KELANTAN
Lot 364 & 365 (Wisma Watan)
Jalan Sultan Yahya Petra
15200, Kota Bharu
Kelantan
T: 09 - 747 9808, 019 - 911 4110, 019 - 994 5329

Interesting kan.. kalu RM55K dah boleh buat banglo sebijik tu.. bayangkan la kalu upah tukang and guna material sendiri... nanti la cz mmg nak buat banglo sendiri, nak try cari tukang dari Kelantan and monitor material sendiri... is it cheaper tapi kalu susah2 mmg bolehla mintak tolong pertubuhan ni jugak rasanya..

4 comments:

  1. Ini yang best kat Kelantan ni... RM55K boleh dapat sebuah banglo..... 5 keping 100gm PG tu...

    ReplyDelete
  2. kos mmg murah
    tp macamana dgn caps appreciation? in case kita beli utk investment? dalah rumah2 di kelantan ni menguntungkan?

    ReplyDelete
  3. rumah kelantan ni kalu nak retire bolehle.. hehehe.. kalu kira untung flipping, sewa etc rasanye better lagi invest area lembah kelang....

    unles kalu ade port best tepi jalan, bolehle buat homestay kut :)

    ReplyDelete
  4. 3 bilik tidor bkn banglo nih just rumah teres jeeee...boleh bagi murah la sbb harga tu harga rumah saja xtermasuk tanah...tapak kne usahakan sendiri...

    ReplyDelete